Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Kasım 2020 Salı

Sinema: Zathura: Bir Uzay Macerası - Zathura: A Space Adventure - Eğlenceli Bir Oyunla Kendilerini Uzayda Bulan Kardeşlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Zathura: Bir Uzay Macerası - Zathura: A Space Adventure

Oyuncular; Josh Hutcherson, Jonah Bobo, Dax Shepard
Yönetmen; Jon Favreau
Tür; Bilim Kurgu, Komedi, Macera

Konusu; Film, Zathura isimli bir oyunu oynamak zorunda kalan Walter ve Danny kardeşlerin uzay alanında yaşadığı macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Danny ve Walter, anlaşamayan iki kardeştirler ve babaları toplantıya gittiği bir gün evde ablaları Lisa onlara göz kulak olacaktır ve Lisa kendi odasında uyurken yine tartışacaklar ve Walter, küçük kardeşi olan Danny'i yük asansöründen bodruma gönderecektir. Ve burada Zathura isimli oyunu bulan Danny, onu kardeşinin yanına getirecek ve orada kendi başına oyunu oynamaya başlayınca, oyundan çıkan kartta meteor yağmurundan bahsedecek ve kısa bir süre sonra evin içine meteor yağmaya başlayacak ve iki kardeş panik içinde saklanmaya çalışacaklardır. Meteor yağmuru durduktan sonra olanlara şaşıracaklar ve evin kapısını açtıklarında kendilerini uzayda göreceklerdir. Evleri uzaya çıkmıştır ve gezegenler ve asteroidlerin arasında dolaşmaktadır. Bu olanlara oyunun sebep olduğunu anlayacaklar ve hemen bu olanları ablaları Lisa'ya anlatmaya gidecekler ancak odasında uyuyan Lisa, onlara aldırış etmeyecek ve banyoya girecektir. 





Bu sırada Lisa'ya oyunu ve olanları göstermek için yeniden oyunu oynayan kardeşler, yine tuşa basmışlardır ve piyon olan uzay araçları hareket etmiştir ve olacak olanlarla ilgili kart gelecektir. Gelen kartta Lisa'nın bulunduğu odanın buzlarla kaplandığı ve 5 el odanın içindeki kişinin uykuda kalacağı yazılıdır ve odanın içindeki Lisa, donarak uykuda kalacaktır. 

Bunun üzerine oyunun kurallarını okuyan kardeşler, oyunu bitirmeleri gerektiğini anlayacaklar ve devam ettiklerinde bu seferde robotlarının arızalı olduğuna dair bir kart gelecek ve evin içinden çıkan dev bir robot, onlara saldırmaya başlayacaktır. 

Robottan kaçarken Danny yine oyunu oynayacak ve çıkan kartta bir yıldıza yaklaştıkları yazacak ve evin içindeki her şey yıldızın yer çekimine kapılacaktır. Çok zor anlar yaşayan kardeşler evin içinde yaşam mücadelesi vermeye başlayacaklardır. Tüm bunlar üzerine oyunu bitirmeleri gerektiğini düşünen Walter, Danny'i bu konuda ikna ettikten sonra gelen kartta Zorganların ziyaretlerine geldiği yazacak ve evlerinin çevresine uzaylılar gemileri ile yanaşacak ve evi saldırı altına alacaklardır. Sonrasındaki kartta yeniden programla yazacak ve bundan hiç bir şey anlamayacaklar, ardından zor durumdaki astronotu kurtarmalarına dair bir kart gelecek ve evlerine uzay alanından bir astronot gelecektir. Astronot gelince Zorganların ateşe duyarlı olduğunu söyleyerek evdeki bütün ateş çıkaran aletleri kapattırıp onları Zorganlardan kurtaracaktır. Ve sonrasında astronot ile birlikte oyunu oynamaya başlayacaklar ve Danny, oyunda hile yaptığı için Walter'ın piyonları oynatması sonucu oyun Walter'ı diskalifiye edecek ve uzay alanına savrulmasından onu astronot kurtaracaktır. Ve oyuna devam ettiklerinde kardeşleri Lisa uyanacak ve kaloriferleri yakacaktır. Bu sırada Walter'a sıra gelecek ve çektiği altın kartla yıldız kayması yaşanacak ve bir dileği gerçekleşecektir ve futbol topu dileyecektir. 




Bu sırada astronot da geçmişte kardeşi ile oynadığı oyunda kardeşinin yok olmasını dilediği için oyunda hapis kaldığını anlatacaktır. Ardından Lisa'nın kaloriferi açması sonucu Zorganlar yeniden eve gelecek ve saldırmaya başlayacaktır. Hep birlikte bir araya gelecekler ve odalara saklanarak Zorganlardan korunmaya çalışacaklardır. 

Ancak oyunu bitirmek zorundadırlar ve oyun zorganların bulunduğu alandadır. Oyunu almak için plan yaparak birlikte mücadele etmek zorunda kalacaklardır. Zorganlar evdeki bütün eşyaları toplamaktadırlar ve oyunda bu eşyaların arasında gemilerine gelmiştir. Zorganlar sürüngen özellikli timsaha benzeyen et yiyen uzaylı yaraktıklardır ve Danny'i asansörden bodrum kata göndererek oyunu almasını sağlayacaklardır. Danny, oyunu almayı başaracak ve peşlerindeki zorganların dışında birde Walter'a saldıran robot ortaya çıkacaktır ve evin içinde aksiyon dolu bir kovalamaca yaşamaya başlayacaklardır. 

Bu sırada robotu zorganlara yeniden programlama kartı sayesinde yönlendirmeyi başaracaklar ve zorganlar korkarak kaçacaklardır. Ve sonrasında oyuna devam edecekler ve Walter, yine bir dilek kartı seçecektir ve bu sefer astronotun yıllar öncesinde oyunu oynarken kaybettiği kardeşine kavuşmasını dileyecektir. Bunun üzerine astronotun Walter'ın büyüklüğü olduğu ve daha önce bu oyunu oynadıklarında kardeşinin yok olmasını isteyen zamanı olduğu anlaşılacak ve sonrasında yok olan astronotun ardından yeniden zorgan sürüsü evlerine saldırmaya başlayacak ve oyunu bitirmek için son kez tuşa basan Danny, oyunu kazanacaktır ve her şey sona erecektir. 






Ardından uzay alanında bir kara delik ortaya çıkacak ve her şeyi içine çektikten sonra hepsi kendisini evlerinde ve her şeyin eski halinde bulacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır. 

Zathura isimli bir oyunla kendilerini uzayda bulan kardeşlerin yaşadığı macera dolu olaylara tanık olacağınız, oldukça eğlenceli ve komik sahnelerin bulunduğu komedi, macera ve bilim kurgu filmidir.