Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Aralık 2019 Pazartesi

Sinema: Özgürlük Yolu - Into the Wild - Kendini Tanıma ve Ruhsal Özgürlük İçin Çıkılan Bir Yolculuğun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Özgürlük Yolu - Into the Wild

Oyuncular; Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt
Yönetmen; Sean Penn
Tür; Macera, Biyografi, Dram

Konusu; Film, kalabalık şehir hayatından uzaklaşarak kendini tanımak ve ruhsal özgürlüğü bulmak adına Alaska'nın ormanlık alanlarına doğru bir maceraya çıkan Christopher Johnson McCandless ismindeki bir gencin gerçek hayat hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Christopher, başarılı bir öğrenci olarak üniversiteyi yeni bitirdiği dönemlerde aklındaki hayat ile ilgili soruları nedeniyle hayatında köklü bir değişiklik yapmayı planlamaktadır. Ancak bu planından ailesine bahsetmeyecek ve onların haberi yokken, üniversiteden kalan burs paralarını bir hayır kurumuna bağışlayacak ve bütün kimlik ve kartlarını da yok ederek doğa ile içe içe olacağı, bu sürede kitaplar okuyarak ve yalnız kalıp bolca düşüneceği, kendini tanımak için zaman bulacağı bir maceraya çıkacaktır.





Arabasını bir sahilde bırakır ve sırtındaki dağ çantası ile yollara koyulur. Üzerindeki bütün parayı da yakan Christopher, yürüyerek ve otostop ile Alaska'ya kadar gitmeyi planlamaktadır.

İlk bir kaç gecesini müsait bulduğu ormanlık alanlarda geçiren Christopher, sonrasında otostop çekerken Frank ve Jan çiftine rastlayacaktır. Onlarla çok iyi dost olacak, anlamlı sohbetler eşliğinde kamp yapacaklar ve Christopher, yine Alaska'ya doğru yoluna devam edecektir. 

Yalnız geçen bir kaç gecelik yol süresinden sonra bir kasabaya ulaşacak ve burada Wayne ile tanışacak, Wayne O'na kendi tarım firmasında iş verecek ve Christopher, belirli bir sürede burada Alaska'ya gidebilmek için gereken parayı kazanmaya çalışacaktır. Ancak kısa bir zaman sonra polislerle başı dertte olan Wayne, tutuklanınca Christopher'da oradan ayrılarak yoluna devam etmek zorunda kalacaktır. Wayne'in yanında kazandığı para ve sahip olduğu eşyaları zamanı gelince yeniden almak için gizli bir yerde gömerek bir kano satın alacak ve kullanım izni olmamasına ve bu durumun yasak olmasına rağmen yoluna nehirden devam edecektir. Kano ile nehir yolculuğu yapan Christopher, yolda kendisi gibi gezgin çiftlerle karşılaşacak ve nehirde gezen kontrol görevlileri yüzünden kaçmak zorunda kalacaktır.






Bu şekilde nehir ve kanal yollarından, gitmek istediği yere ters bir istikamet olmasına rağmen Meksika sınırına kadar ulaşacak ve burada yetkililer Christopher'ı kimliği olmadığı için sınırdan içeri almayacaklardır.

Beklemesini söyledikleri sırada Christopher, kaçacak ve bulunduğu bölgeden geçen tren ile yoluna devam edecektir. Diğer tarafta Christopher'ın ailesi oldukça meraklanmışlardır ve her yerde O'nu aramaktadırlar. Özel bir dedektif tutmuşlardır ve Christopher'un yokluğu onları çok üzmektedir. Ancak sorunlu bir aile yaşantısı olan Christopher, aynı zamanda kendince onlara ceza vermektedir. Çocukken yaşadığı ailevi problemlerin acısını onlara haber vermeyecek bu şekilde çıkarmaktadır.

Christopher ise trenle şimdide Los Angeles'a gelecek ve orada evsizler için çalışan bir kurumda kısa bir süre geçirdikten sonra yolcuğuna devam etmek için kaçak olarak bir trene binecektir. Bu yük treninde Christopher'ı gören görevli O'na dayak atacak ve Christopher, inmek zorunda kalacaktır. Oldukça fazla darp edilen Christopher, kendisine geldikten sonra yeniden Frank ve Jan çiftini bulacak ve onların yanında belirli bir süre zaman geçirecektir. Bu sırada Christopher'dan hoşlanan Tracy isminde bir kız ile tanışacak ancak kısa bir zaman sonra buradaki herkesi, O'nu sevmesi ve kalmasını istemelerine rağmen terk edecektir ve Alaska yolculuğuna devam edecektir.






Bu yolculuk sırasında ise başka bir dostu olacak olan yaşlı Ron ile tanışmıştır. Ron, Christopher'dan oldukça büyük yaşlı bir emekli askerdir ve Christopher'ı çok sevmiştir.

O'nunla yaşamla ilgili bir çok konuda sohbet edip, anı paylaştıktan sonra Christopher'ı evlatlık olarak almak istemesine rağmen Christopher, Alaska'ya yolculuğuna devam edecek ve sonunda istediği Alaska dağlarına ulaşacaktır ve burada sihirli olarak adlandırdığı boş bir otobüs bulacaktır. Bu otobüsü kendisi için barınak yapan Christopher, burada hayvanları avlayarak beslenip belirli bir süre yaşayacaktır. 

Yalnızlık, kitaplar ve düşünceler içinde geçirdiği zaman sırasında çok trajik olarak adlandırdığı bir av ile uğraşmak zorunda da kalacaktır. Kendini tanıma, içindeki günahkar tarafı öldürmek gibi istekleri olan Christopher, aynı zamanda ailesine de öfke duymaktadır. Ancak O'nu çok merak eden birde kız kardeşi vardır. Uzun bir süre bu otobüsün içinde yaşayan Christopher, yiyecek bulmak için bitkiler arayacak ve farkında olmadan zehirli bitkilerle beslenecektir. Yeteri kadar beslenmediği için artık çok zayıflayan Christopher, bakımsızlık ve besinsizlik yüzünden bitkin düşmeye başlayacak, bu bitkin halleri hastalığa dönüşecek ve otobüsün içinde ailesini hayal ederken hayata gözlerini yumacaktır. Christopher'ın otobüsün başındaki gerçek bir fotoğrafının gösterilmesi ile filmde son bulur.


Christopher Johnson McCandless 12 Şubat 1968'de doğmuş, 18 Ağustos 1992 yılında vefat etmiştir. Ölümünden 2 hafta sonra geyik avcıları Christopher'ın cansız bedenini
otobüsün içinde bulmuşlardır. Kendi çektiği resim fotoğraf makinesinde tab edilmemiş halde bulunmuştur. 19 Eylül 1992'de Carine McCandless, kardeşinin külleri ile Alaska'dan doğu kıyısına gitmek üzere yola çıkmıştır ve kardeşinin küllerini uçakta sırt çantasında taşımıştır.

Gerçek bir yaşam hikayesinin anlatıldığı filmde, kendini tanımak ve ruhsal özgürlüğe kavuşmak isteyen bir insanın sonu ölümle biten macerasına tanık olacağınız, bu macera sırasında verdiği yaşam mücadelelerinin de sahnelendiği macera ve biyografik dram filmidir.