Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Aralık 2019 Perşembe

Sinema: Öteki Dünya - Hereafter - Ölümden Sonraki Yaşam Üzerine... / Konusu, Özeti, Afişler

Öteki Dünya - Hereafter

Oyuncular; Matt Damon, Cécile de France, Thierry Neuvic
Yönetmen; Clint Eastwood
Tür; Gizem, Fantastik, Dram

Konusu; Film, ölüm ve öteki dünya ile ilgili bazı sorunları olan Amerikalı bir işçinin, Fransız bir gazetecinin ve İngiliz bir öğrencinin birbirleri ile ilişkili olan hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; Fransız gazeteci Maria Lelay, bir uzak doğu tatili sırasında tsunami olması nedeni ile oldukça zor zamanlar yaşayacak ve kısa bir süreliğine ölümü yaşayarak diğer dünyadan görüler elde edecek ve sonrasında yeniden hayata geri dönecektir. Aslında medyomluk yapan Amerikalı bir işçi olan George Lonegan ise, ölülerle gerçek anlamda bağlantı kurabilen bir medyomdur ancak medyomluk işinden oldukça rahatsızdır. Bu olayın O'nu çevreden ve insanlardan soyutladığını düşünmektedir ve herkes gibi normal bir hayatı olsun istemektedir. Kardeşi bu durumu O'nun için bir Tanrı vergisi olarak düşünse de kendisi bir lanet olarak tanımlamaktadır.




Diğer tarafta ise anneleri alkol bağımlısı olan Marcus ve Jason kardeşler, Jason'ın annesi için eczaneye gittiğinde bir trafik kazasında ölmesi ile artık ayrı kalacaklardır ve Marcus, annesinin alkol bağımlılığını yok etmesi için tedavi görmesi nedeni ile bir bakıcı aileye verilecektir.

Abisi öldükten sonra zor zamanlar geçirmeye başlayan Marcus, artık öldükten sonra abisine ne olduğunu merak etmeye başlayacak, gazeteci Maria ise tsunami felaketinde yaşadığı ölüm ötesi deneyimini aklından çıkaramayacak ve bu konu hakkında bir kitap yazmaya karar verecek, George'nin ise iş yerinden çıkarıldığı gibi yapmak istemediği medyomluk, sürekli kendisi ile bağlantı kurulmasını isteyen insanlar yüzünden karşısına çıkacaktır.

George, gerçek bir medyomdur ve insanların ellerini tutunca onlara yakın olan ölüler ile bağlantı kurarak bilgiler vermektedir. Medyom olduğu için bir çok ilişkisine son vermek zorunda kalan George, son olarak bir aşçılık okulunda tanıştığı Melanie isimli kızı da, ölen ailesi ile bağlantı kurmak zorunda kalınca, babasının O'na küçükken tacizde bulunması gerçeğini açıkladığı için kaybetmiştir ve bu gibi olaylar yüzünden bağlantı kurmayı artık hiç istememektedir. Abisinin bu işi yapmasını istediği bir dönemde uzaklaşmak isteyen George, Londra'ya bir kitap fuarına gidecektir.






Bu sırada bir çok psişik kurumlarla, ölüm ötesi gerçeklikle uğraşan insanlarla görüşen ve abisi hakkında bilgi almak isteyen Marcus'da aynı kitap fuarına gelecektir. Ve tsunami felaketinde yaşadığı ölüm ötesi deneyimini kitap haline getirmiş ve ismini de '' Hereafter '' koymuş olan Maria'da bu kitap fuarında kendi kitabını tanıtacak ve bu ölüm ötesi gerçekliği ile ilgili sorunları olan üç insan birbirleri ile tanışacaklardır.

Maria ile George, ilk karşılaşmalarında birbirlerine karşı görünmez bir çekim yaşayacaklar ancak George'yi gören Marcus, George'nin web sitesini takip ettiği için O'nu tanıyacak ve abisi ile ilgili bağlantı kurmasını isteyecektir. 

Marcus'tan kaçmak ile uğraşan George, Maria ile arasındaki iletişimi koparacak, sonrasında Marcus'un ısrarlarına dayanamayıp abisi Jason ile bağlantı kurup ölüm ötesinden O'nunla ilgili bilgiler verecektir. Bunun üzerine çok mutlu olan Marcus, Maria'nın kaldığı otelin bilgisini George'ye verecek ve sonrasında Maria ve George'nin buluşmaları ile film son bulacaktır.

Her insanın bir gün yaşayacağı ölüm olgusunun toplum içindeki algısına dair metaforlar şeklinde bir çok sahnelerin bulunduğu, ruhsal dünyanın varlığını kabul eden senaryosu ile bir gizem ve fantastik dram filmidir.