Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Rampage: Büyük Yıkım - Bir Deney Sonucu Devasa Boylara Ulaşan Bir Kurt, Bir Timsah ve Bir Goril... / Konusu, Özeti, Afişler

Rampage: Büyük Yıkım

Oyuncular; Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Åkerman
Yönetmen; Brad Peyton
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, uygulanan yanlış bir deney sonucu çok hızlı bir şekilde büyüyen ve aynı zamanda saldırganlaşan evcil bir goril, vahşi bir kurt ve timsaha karşı insanların verdikleri mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Energyne isimli bir şirket deneysel çalışmaları için bir uzay istasyonunda bir çok canlının DNA'larının karışımı ile 
patojenik bir serum oluştururlar ve uzay istasyonunda bir farenin üzerinde denedikleri bu ilaç yıkımlara sebep olur. Bunun sonucunda uzay istasyonunda çok hızlı büyüyen ve vahşileşen fare yüzünden patlamalar olmaya başlar. Ancak istasyondan numuneleri alarak kaçmaya çalışan doktorun sonrasında atmosfere girerken aracı parçalanacak ve bu numuneler dünyada belirli bölgelere düşeceklerdir.







Bunlardan biride George isminde albino bir gorilin bulunduğu tesise, diğeri kurtların bulunduğu bir ormana ve bir diğeri de sonradan dev bir timsaha dönüşecek olan timsahın bulunduğu bir nehre düşer. 

Bu patojenik ilaçtan etkilenen hayvanlar çok hızlı bir şekilde büyümeye ve aynı zamanda saldırgan olmaya başlarlar. George, evcil bir gorildir ve bebekliğinden bu yana onunla Davis ilgilenmiştir. İşaret dili ile konuşabilmekte ve insanlara karşı oldukça cana yakın bir gorildir. Ancak bu ilacın etkisinden sonra saldırganlaşan George, tesisteki bir boz ayıyı öldürecek ve bunun üzerine etrafa zarar vermemesi ve inceleme yapmak için onu bir kafese kapatacaklardır. 

Diğer tarafta Energyne şirketinin Claire ve Brett isimli iki yöneticisi bu serumları aramaktadırlar ve serumların düştüğü bölgeye kendi güvenlik görevlilerini göndermişlerdir. Kurtların bulunduğu bölgeye giden görevliler, burada bütün kurtların öldürüldüğünü görecekler ve sonrasında dev bir kurt ile karşılaşacaklardır. Bütün görevlileri öldüren dev kurt sonrasında şehre girecek ve insanlara saldırmaya başlayacaktır.







Aynı zamanda kapatıldığı yerde korktuğu için kaçan George'yi de bayıltıp bir uçağa bindirecekler ancak diğer taraftan Energyne'nin yöneticileri Claire ve Brett, bu büyüyen hayvanlardan DNA örnekleri almak ve sonrasında bu DNA örneklerini kendileri silah olarak kullanmak isteyeceklerdir. Bunun için büyüyen dev hayvanları Energyne şirketinin olduğu binaya gelmelerine sebep olacak bir ses dalgası yaymaya karar verirler.

Ve bu ses sinyali başlatıldıktan sonra uçağın içindeki George, uyanacak ve uçağın içindeki kafesini parçalayarak uçağın düşmesine neden olacaktır.

Diğer taraftan bu sinyali duyan kurtta hızlı bir şekilde Energyne şirketinin binasının olduğu yere doğru hareket etmeye başlayacaktır. Aynı zamanda hiç bilmedikleri dev timsahta oraya doğru gelmeye başlamıştır. Uçak düştükten sonra içinden sağ kurtulan George'de Energyne'nin binasına doğru yol almaya başlamıştır ve kurt ile yan yana hareket etmektedirler. Bu durumu gören askeri birliklerde hayvanları yok etmek için bir çok uçak ve askeri araçlarla saldırılarda bulunacaklar ancak hiç biri fayda etmeyecektir. Bu serumun yapım aşamasında kendisininde katkıları olan Dr.Kate ve Davis, bir panzehir olduğunu düşündükleri için Energyne şirketine gitmeye karar verirler. Bu panzehiri George'nin üzerine kullanarak onu öldürmelerine engel olmak isterler. Chicago şehrinde bulunan Energyne şirketinin binasında buluşan üç dev hayvan, bir an önce sinyali kapatmak için mücadele etmeye başlarlar.







Bu sırada panzehire ulaşan Davis, panzehir Energyne'nin yöneticisi olan Claire'in üzerinde iken George'nin O'nu yemesi sonucu panzehiri George'ye vermiş bulunacaklar ancak geride kalan kurt ve timsah ile aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır.

Bu canlılar aynı zamanda evrimleşmişlerdir ve kurt uçabilme özelliği kazanmıştır. Panzehiri alan George'nin saldırganlığı ve büyümesi durmuş ve artık Davis'i korumak için mücadele etmeye başlamıştır.

Askeri silahların üzerilerinde hiç bir etkisinin olmadığı bu dev hayvanlar, birbirleri ile kavga edecekler, dev timsah kurdu öldürecek ve sonrasında Davis ile George'nin ortaklaşa mücadelesi sonucunda timsahı da öldürmeyi başaracaklardır. Geriye sadece goril George kalacak ve son olarak ölü taklidi yaparak Davis'i kandıracak, sonrasında kendine gelip yeniden birlikte olmaya başlayacaklardır, sadece artık çok daha büyüktür. Böylelikle film son bulur.

Aynı isimli video oyunundan uyarlanan, evrimleşen ve dev boyutlara ulaşan üç hayvanın aksiyon dolu görüntülerini izleyeceğiniz, oldukça sürükleyici konusu ve heyecan verici sahneleri ile bir macera, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.