Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Kasım 2019 Cumartesi

Sinema: Oda - The Room - Bütün Dilekleri Gerçekleştiren Bir Oda... / Konusu, Özeti, Afişler

Oda - The Room

Oyuncular; Kevin Janssens, Francis Chapman, John Flanders, Marianne Bourg, Olga Kurylenko
Yönetmen; Christian Volckman
Tür; Gizem, Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, yeni taşındıkları evde her istediklerini oluşturan bir oda olduğunun farkına varan evli bir çiftin, odanın imkanları ile karşılaşınca ne oldum delisi olmaları sonrasında yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Kate ve Matt çifti yeni bir eve taşınmışlardır ve birlikte dekorasyon isteyen bu eski evi tamir etmeye çalışmaktadırlar. Matt, bir sanatçıdır ve Kate ise tercümanlık yapmaktadır. Evin tamir işleri ile uğraştıkları sırada gizli bir oda bulacaklar ve odanın içine baktıklarında boş olduğunu göreceklerdir. Bu sırada elektrik sistemlerinde arıza olacak, çağırdıkları elektrikçi sistemi kontrol edecek ve evin elektrik sisteminin karma karışık ve bir sürü kablolardan oluştuğunu görecektir. Daha önce hiç böyle bir sistem görmeyen elektrikçi, Matt'a kendilerinden önce bu evde oturan kişilerin öldürüldüğünü ve onların bu evden gitmeleri gerektiğini söyleyecektir.




Bu söylenene aldırmayan Matt, bu boş odada içki içtiği bir sırada içkisi bitince yeni bir şişenin daha olmasını isteyecek ve birden bire karşısında yeni bir içki şişesi oluşacaktır. Sonrasında ardı arkası kesilmeyen isteklerde bulunan Matt'in bu halini Katt görecek ve O'na odanın istedikleri her şeyi verdiğini, bunu denemek için kendisininde bir şeyler istemesi gerektiğini söyleyecektir.

Bunun üzerine Katt'de bin dolar, yüz bin dolar ve milyon dolarlar isteyecek, akabinde odada paralar ortaya çıkacaktır. Ne buldum delisi olan çift, ardı arkası kesilmeyen isteklerde bulunacaklar, günlerini gün edecekler ve isteklerden ve eğlenceden sıkıldıkları bir sırada Kate, bahçeye çıkacak ve sonrasında boynundaki kolye yok olacaktır. Kolyenin nasıl yok olduğunu umursamayan çift, Matt'in isteği üzerine yeniden bebek yapmaları gerektiği konusunu düşüneceklerdir ancak Kate, daha önce bir çok kez denemiş ve bu denemelerde bebekler karnındayken ölmüştür. 

Yine aynı acı tecrübeyi yaşamak istemeyen Kate, buna karşı çıkacak ve Matt'in evde olmadığı bir zamanda odaya girerek bir bebek dileyecektir. Sonrasında bir bebek ortaya çıkacak ancak Matt, bu durumdan çok rahatsız olacaktır ve kendilerinden önce evde işlenen cinayetin zanlısı ile görüşmek için akıl hastanesine gidecektir. Hastanedeki John Doe isimli bu kişi ile görüşecek ve John, O'na odadan bahsedip bir an önce evi terk etmelerini söyleyecektir. Söylediklerinden bir şey anlamayan Matt, eve geri dönecek ve çocuğu odaya götürerek geldiği gibi yok etmeyi isteyecektir ancak bunu yapamayacaklardır.




Aynı zamanda dışarıdan gelirken Matt, bir şey fark etmiştir, evden çıkarken yanına aldığı bütün paralar kül olmuştur ve eve geldiğinde de odanın oluşturduğu eşyaları dışarı çıkardığında ise hepsinin kül olarak yok olduğunu görmüştür. Bunun üzerine odanın oluşturduğu her şeyin evin içinde sadece hayat bulduğunu anlayacak ve oluşturulanların bir yanılsama olduğuna karar verecektir.

Bu sırada Kate ise, bebeği dışarıda gezdirmeye çıkarmak isteyecek ancak acı içindeki bebek bir anda büyüyecek ve sonrasında O'nu içeri sokacaklardır. Dışarı çıkan şeyler çok hızlı bir şekilde yaşlanmakta ve kül olmaktadır ama bu şeyler canlı olduğu zaman bu kısa bir zaman almaktadır. Kate'de bu durumu öğrendikten sonra artık belirli bir yaşa gelmiş olan çocuğa annelik yapmaya başlayacak, O'nu kesinlikle dışarı çıkarmayacaklar ancak büyüyen çocuk sorgulamaya ve her şeyi merak etmeye başlayacaktır. 

Bu sırada kendilerini arayan John ise, onlara çocuğun dışarıda özgürce yaşaması için O'nu var eden kişinin ölmesi gerektiğini, kendisininde odanın oluşturduğu bir çocuk olduğunu ve O'nu oluşturan ailenin kendisinin yaşaması için kendi hayatlarını feda ettiğini söyleyecek ve bunu duyan Kate, evden kaçacaktır. Ancak sonrasında geri gelecek, bu yaşananlardan oldukça rahatsız olan Matt ile yeniden birlikte olup gece uyuduklarında, Shane ismini verdikleri çocukları yeniden dışarıya çıkacak ve biraz daha büyümüş olarak geri gelecektir. 




Bundan önce Shane, bir kere odaya girmiştir ve odanın içinde dışarıdaki yaşamın aynısını yaratmıştır. Ancak Matt, bunun zararlı olduğunu düşündüğü için Shane'e odayı yasaklamıştır. Sonrasında büyümüş olan Shane'in elinde silah olduğunu gören Matt, O'nunla kavga etmeye başlayacak, bu sırada Katt, baygın bir halde yere yığılacaktır. Kate, kendine geldiğinde başında Matt'i görecek ve Matt, O'na Shane'in öldüğünü söyleyecektir.



Kısa bir zaman sonra O'nun gerçek Matt olmadığını ve odanın içindeki gerçeklikte bulunduğunu anlayacak, dışarıdaki gerçek Matt'de kendisine gelip odanın içindeki gerçekliğe girecek ve Kate'i kurtarıp, kendilerine benzer başka kişileri de yaratarak Shane'i aldatma yolu ile kaçmayı başaracaklardır. Ve onları takip eden Shane, sonunda gerçek evin dışına çıkacak ve çok hızlı bir şekilde yaşlanıp, kül olup yok olacaktır.


Bu olay üzerinden bir ay geçecek ve Matt ile Kate artık bir otelde yaşamaya başlayacaklardır. Bu sırada otelin odasında olan Kate, kendisine hamilelik testi yapacak ve testin pozitif olduğunu gördükten sonra odanın içindeki elektrik sistemi yanıp sönmeye başlayınca hala kendi evlerindeki odanın içindeki gerçekliği yaşadıklarını anlayacak ve böylelikle film son bulacaktır.

Her istedikleri şeyleri oluşturan bir oda bulan evli çiftin ne buldum delisi olmalarından sonra yaşadıkları gerilim dolu olaylara tanık olacağınız, eğlenceli başlayan ve sonrasında gerilim ve gizem dolu anlara kendisini bırakan film, gizem, dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.