Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Aralık 2019 Pazar

Sinema: Harmony - Korku ve Sevgi Arasındaki Savaşın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Harmony

Oyuncular; Eamon Farren, Jacqueline McKenzie, Jessica Falkholt, Lewis Fitz-Gerald
Yönetmen; Corey Pearson
Tür; Romantik, Fantastik, Gerilim

Konusu; Film, insanların korkularını kendi bedeninde absorbe edebilen Harmony ismindeki bir kızın hüzünlü, zor ve gerilim yüklü hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Harmony'in doğduğu hastanede kendisi gibi aynı gün doğan beş tane daha bebek vardır ve hepsinin annesi doğum sırasında ölmüş, babaları ile ilgili de kayıtlar yoktur. Evrenin denge prensibine uygun olarak Harmony, bu diğer beş çocukla bir bütün olarak dengeyi oluşturmaktadırlar. Doğumundan sonra Harmony'de farklılıklar olduğunu anlayan hemşire, O'nu gizlice hastaneden çıkaracak ve kendisi büyütecektir. Bu olayın üzerinden 21 yıl geçecek ve Harmony, artık insanların korkularını alarak onlara yardım eden gezgin bir kız haline gelecektir. Dokunduğu insanların korkularını alarak kendi bedeninde absorbe etmekte, ancak bu olay O'na ıstırap vermekte ve sonrasında sadece su ile bu absorbe ettiği korku duygularını kendi üzerinden atabilmektedir.




Harmony ile temas eden insanlardan siyah renkte bir enerji Harmony'e geçmektedir ve insanlar kendilerini son derece mutlu ve huzurlu hissetmektedirler. Harmony'in sokaklarda insanlara yardım ettiği bir gecede Beth isimli bir kadını intihar etmek üzere iken görecek ve O'na dokununca bütün korkularını alacak, bundan çok etkilenen Beth, Harmony'e hangi konuda olursa olsun kendisini araması için kartını verecektir.

Harmony, çok fazla korku absorbe ettiği zaman kendisini çok kötü hissetmekte, bedenini taşıyamaz hale gelmektedir ve böyle bir durumda evine giderken yaşadığı mahalledeki serserilerin dikkatini çekecek ve Harmony, banyoda korkulardan temizlendikten sonra uyuya kalınca, bu serseriler evinde girecekler ancak içlerinden birinin Harmony'i koruması sayesinde O'nu banyoda bulamadan çıkıp gideceklerdir. Ancak Harmony'in yaydığı enerjiyi hisseden Jimmy, sonrasında yeniden gelecektir.

Kendisine gelen Harmony ise, evinin dağıtıldığını ve bütün parasının çalındığını görecek, bunun üzerine kendisini güvensiz hissedince bir gece önce yardım ettiği Beth isimli kadını arayacaktır ve Beth, Harmony'in kendisini arayınca çok sevinecek ve hemen evine davet edecektir. Beth'in ise Mason isimli evlatlık olarak aldığı bir oğlu vardır ve Mason, Harmony ile aynı gün aynı hastanede doğan beş çocuktan biridir. Bundan haberi olmadan Mason'un olduğu eve giden Harmony, eve girdiği gibi, parti olmasına rağmen Mason, O'nu hissedecek ve bir daha yanından ayrılmak istemeyecektir. Harmony'de açıklayamadığı şeyler vardır ve Harmony, Beth'in evinde bir kaç kişiye daha seans yapınca sonrasında orayı terk edecektir ve kendisini yetiştiren ailesinin yanına gidecektir.



Ancak Mason, Harmony'i bulacak, sonrasında çıkmaya başlayacaklar, çok güzel bir gün geçirdikten sonra Harmony'den ayrılan Mason, kriz geçirecek ve hastaneye kaldırılacaktır. Beth, Harmony'e haber verecek ve Harmony, hastaneye gelecek ve gelmesi ile Mason düzelecektir. Ancak Mason'un da korkuları absorbe edebilme özelliğini fark eden Harmony, buna dayanamayacak ve kaçıp kendi evine gidecektir.

Bu sırada ise Harmony'in peşinde olan serseriler O'nu evinde yakalayacak ve tutsak alacaklardır. Jimmy, Harmony'e dokununca bütün korkularının gitmesi nedeniyle bu olaydan çok haz alacak ve bunu denemeye devam edince çok fazla korku duygusu
absorbe edilmesinden dolayı Harmony'in bedeninden korku enerjisi taşacak ve odanın içine sıvı olarak akacaktır. 

Bundan etkilenen Tick ve Ben, sinir krizleri geçirmeye başlayacak, Jimmy ise Harmony'i silah ile öldürmeye çalışırken evine Mason gelecek ve Mason'ın zarar görmemesi için Harmony, kendi gücünü kullanarak Jimmy'i etkisiz hale getirecektir. Olduğu yere bayılan Jimmy, odadaki korku enerjilerinden bazılarını kendi bedenine çekecek, diğerlerini ise Harmony ile Mason absorbe edecektir. Bu olay sonrasında herkes baygın düşecek ve Beth, Mason ile Harmony'i evine getirecektir. Harmony, kendine geldiğinde yorgun olacak ancak Mason, bu durumu kaldıramadığı için krizler geçirecek, O'nu düzeltmek için Harmony, bütün korku enerjisini kendisine çekecektir.



Sabah uyanan Mason, Harmony'i baygın görecek, öldüğünü düşünecek, banyoya götürecek ve su ile temizlenmesini isterken bu suyun az olduğunu düşünüp evlerinin önündeki denize götürecektir ve denizin içinde Harmony, bütün korkularını suya bırakacak ve kendine gelecektir. Diğer tarafta ise Jimmy'de kendine gelmiştir ancak O'da insanlara korku veren, dokunduğu zaman korku enerjisi aktaran bir hale bürünmüştür. Bu gerçeğin anlaşılması ve Mason ile Harmony'in aşklarının başlaması ile film son bulur.

Harika bir senaryosu olan ve devam filminin de geleceği beklenen, sevgi ve korku arasındaki savaşın anlatıldığı, oldukça sürükleyici ve yer yer dram sahneleri de bulunan romantik fantastik gerilim filmidir.