Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Kasım 2019 Pazartesi

Sinema: Efsane Beşli - Rise of the Guardians - Kuzey (Noel Baba), Diş Perisi, Uyku Perisi, Paskalya Tavşanı ve Jack Froust'tan Oluşan Koruyucu Ekibin Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Efsane Beşli - Rise of the Guardians

Oyuncular; Sercan Gidişoğlu, Özge Çatıkkaş, Osman Alkaş
Yönetmen; Peter Ramsey
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, Kuzey (Noel Baba), Diş Perisi, Uyku Perisi, Paskalya Tavşanı ve Jack Froust'tan oluşan koruyucu ekibinin Kara isimli korku ile beslenen varlığa karşı verdikleri mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Jack Froust, insan olarak yaşadığı hayatta bir kaza geçirecek ve kardeşini kurtarmak için buzla kaplı gölün içine düşerek hayatını kaybedecektir. Bu ölüm sonrasında başka bir dünyada gözlerini açan Jack Froust, artık çok daha üstün özellikleri olan buzları, karları yöneten bir varlık haline gelecektir. Bu özelliklerini Ay Dede olarak adlandırdığı güçten aldığını düşünen Jack Froust, 300 yıl boyunca bulunduğu bu yeni ortamda eğlence ile zaman geçirecek ve kendi amacının ne olduğunu bulamayacaktır.





Diğer tarafta Noel Baba, kendi varlıkları olan noel zilleri ve koca ayaklarla, Diş Perisi uçan sevimli küçük diş perileri ile, Uyku Perisi sihirli uyku büyüleriyle ve Paskalya tavşanı da rengarenk ve sevimli paskalya yumurtaları ile zaman geçirmekte ve dünyadaki çocukları koruyup onları mutlu etmekle uğraşmaktadırlar.

Ay, bu dörtlüyü dünyadaki çocukları kötülüklerden korumak ve mutlu olmalarını sağlamak için koruyucu olarak seçmiştir ve hepside çocuklar için canla başla çalışmaktadırlar. Ancak Noel Baba, evinde noele hazırlanırken dünya üzerinde bir sorun olduğunu görecek, Kara isimli korku ile beslenen varlığın yeniden çocukları etkisi altına almaya çalıştığını fark edecektir. 

Bunun üzerine koruyucu ekibini toplantıya çağıran Noel Baba, bu toplantı sırasında Ay'ın kendilerine yeni bir koruyucu adayından bahsettiğini göreceklerdir. Bu koruyucu adayı ise Jack Froust'tur ve sonrasında Jack Froust'u bulunduğu yerden alacaklar ve O'na koruyucu olduğunu söyleyeceklerdir. Ancak Jack Froust, ilk başta bunu kabul etmeyecek, sonrasında Kara'nın minik diş perilerini ve çocukların anılarının saklı olduğu dişleri kaçırdığını ve alı koyduğunu görünce koruyucu ekibi ile hep birlikte Kara ile mücadele etmek için yola çıkacaklardır. Kara'nın amacı bütün koruyucu üyelerini teker teker yok etmektir ve bunun yolu da çocukların onlara olan inancını yok etmekten geçmektedir.










Diş perileri alı konulunca çocukların artık yastık altındaki dişleri alınmayacak, bu sırada Uyku perisi de Kara ile tek başına mücadele etmek zorunda kaldığı bir sırada bütün güçlerini Kara kendinde toplayacaktır.










Sonrasında Paskalya tavşanının yumurtalarına da zarar vermeyi başaran Kara, çocukların koruyuculara olan inancını yok etmeyi başaracak ve bu yüzden koruyucular bütün güçlerini kaybedeceklerdir.

Ancak içlerinden bir çocuk inancını kaybetmeyecek, zaten kimsenin inanmadığı Jack Froust'a inanmaya başlayacak ve bu inanç sonrasında diğer çocukları da aydınlatmaya başlayacaklar ve koruyucu takımı ile bir kaç çocuk grubu hep birlikte Kara'nın korku veren atlarına karşı mücadele edeceklerdir. 

Kara'dan korkmamayı öğrenen çocukların sonrasında yeniden bütün çocuklar koruyuculara inanmaya başlayacak, bu sırada Uyku perisi de Kara'nın etkisinden kurtulup ekibe dahil olacak ve bu inanç ve güven ile Kara'nın verdiği korkuların üstesinden geleceklerdir. Hayat amacının ne olduğunu anlayamayan Jack Froust ise, bu macera sırasında hayat amacını bulacak ve Kara'nın kendi korkuları ile yüzleşip yok olmasından sonra Jack Froust, tam olarak koruyucu üyesi ilan edilecek, bütün çocuklar artık kabus görmeyecek ve yeniden eskisi gibi koruyuculara olan inançları ile mutlu ve güzel günleri yaşamaya devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

İçerisinde eğitici ve öğretici bir çok anekdotun bulunduğu, birbirinden sevimli animasyon karakterlerini izleyeceğiniz, içlerinden Noel Baba'nın yılbaşı zillerini izlerken özellikle zevk alıp eğleneceğinizi düşündüğümüz, her yaştan insana hitap eden aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.