Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Ağustos 2019 Perşembe

Sinema: Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar - Fantastic Beasts and Where to Find Them - Yetenekli Bir Büyücünün Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar, Fantastic Beasts and Where to Find Them

Oyuncular; Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler
Yönetmen; David Yates
Tür; Fantastik, Macera

Konusu; Film, Londra'dan Newyork'a giden Newt Scamander isimli ve bavulunda binbir çeşit fantastik varlıkların bulunduğu bir büyücünün maceralarını konu almaktadır.

Özeti; Newt'in sürekli yanında taşıdığı bir bavulu vardır ve bu bavulun içerisinde binbir çeşitlilikte olan fantastik yaratıklara bakmaktadır, onları korumaktadır.







Genel olarak büyücüler konseyinin kararlarına göre fantastik yaratıkların yaşatılması, bakılması yasaktır ve Newt'in amacıda büyücülere bu yaratıkların iyi ve faydalı yönlerini göstererek onları sevdirmektir.

Bu yüzden '' Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar '' isimli bir kitap yazıp bütün büyücüleri bu konuda aydınlatmayı planlamaktadır.

Ve bavulundaki bir yaratığın ihtiyaçları için Newyork'a gitmek zorunda kalan Newt, burada bavulundan kaçan ve parlak şeylere karşı zaafı olan bir yaratığın yüzünden oldukça zor anlar yaşar. Bu yaratık insanların ceplerinden, çantalarından parlak olan her şeyi çalar ve kesesine doldurur, hatta bankaya girip nerede altın bulursa kesesine doldurmaya başlar. Yaratığını yakalamak ile uğraşan Newt, bu esnada ileride çok yakın arkadaş olacağı ve büyücü olmayan, büyü dışı olarak adlandırılan insan Jacob ile tanışacaktır. Aynı zamanda Newt'in bir sihirbaz olduğunu fark eden ve büyü bakanlığında çalışan Porpentina ile tanışacaktır.







Newt, yaratığını yakalamaya çalışırken Jacob'un yanında başka bir yaratığın yumurtasını unutacak, ardından Jacob'ı da büyü ile etkileyip hırsız olan yaratığın peşine düşecekler ve en sonunda Jacob, korkup Newt'dan kaçarken, birbirine benzeyen bavullarını karıştırıp öyle kaçacaktır.

Sonrasında Newt'ın bu yaptıkları büyücülük yasalarına aykırı olduğu için Porpentina tarafından tutuklanacak ve büyü bakanlığına götürülecektir. Burada bavulunu açtıklarında Jacob'un pastalarını görecekler ve bu sırada Jacob ise Newt'ın bavulunu açmış olacak, içinden bir çok fantastik yaratık çıkıp çevreye zarar vermeye başlayacaktır. 

Durumu anlayan Newt ve Porpentina, Jacob'ı bulup bavulu alırlar ancak bazı varlıklar artık kaçmıştır. Ardından Jacob'ı ve Newt'ı evine götüren Porpentina, onları kardeşi Queenie ile tanıştırır. Queenie, bir zihin okuyan büyücüdür ve Jacob ile birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Ardından Newt, Jacob'a bavulunun içindeki birbirinden güzel ve farklı fantastik yaratıkları gösterecek, ertesi gün kayıp olanları aramaya başlayacaklardır. Kayıp olan üç tanesi dışarıdadır ve büyük uğraşlar sonucunda bunları bulacaklardır. Diğer tarafta, büyü bakanlığında olumsuz giden olaylar yaşanmaktadır. Grindelwald ismindeki azılı bir suçlu olan büyücü, kılık değiştirmiş ve bakanlıkta yetkili biri olarak görev yapmaktadır.







Aradığı şey ise Obscurus büyüsü denilen çok güçlü bir büyünün etkisinde olan Obscurial'ı bulup kullanmaktır. O'nu kullanıp insanlara savaş açmak derdindedir. Obscurial ise O'na bakıcılık yapan kadından zulüm ve işkence görmüş bir çocuktur.

Bu çocuk kendisini aşağıladığı için insan bakanının oğlunu öldürmüştür ve bu suç, bavulundaki zararsız bir Obscurus büyüsü olan Newt'ın üzerine kalmıştır. 

Aslında Grindelwald'ın kılık değiştirmiş hali olan Percival, gerçekleri bilmektedir ama gerçek Obscurial'ı kullanmak istediği için suçun Newt'in üzerine kalmasını istemiştir. Ancak Newt ve Porpentina, kendilerini idam ederlerken kurtulacaklar ve ardından Obscurial olan çocuğa ulaşacaklar ve Grindelwald ile birlikte bir tren istasyonundayken, çevrelerini saran büyü bakanlığı yetkilileri tarafından Obscurial olan çocuk etkisiz hale getirilecektir. Sonrasında Grindelwald'ın gerçek yüzü ortaya çıkarılıp tutuklanacaktır. Böylelikle Newt ve Porpentina'nın üzerindeki suçlamalar kalkar ve bütün şehirdeki insanların hafızalarını silerek eski düzenlerine devam ederler. Ve bu hafıza silme işlemini Newt'in bavulundaki bir fantastik varlık yapar. Son olarak Jacob'ın da hafızasını silerler ve Newt, Porpentina'ya çıkaracağı kitabın ilk kopyasını getirmekle ilgili söz vererek Londra'ya geri döner. Böylelikle film son bulur.

İçerisinde Harry Potter filmlerinden alışkın olduğunuz bir çok karakter ve ismi duyabileceğiniz, birbirinden güzel ve çeşitli fantastik yaratıklarla tanışacağınız, yer yer komik ve serinin birincisi olan film, heyecan verici ve sürükleyici bir fantastik macera filmidir.